Cursul "ITC in Education" - Barcelona - 29.01 - 02.02.2018


“Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit

FLUXUL 2 al PROIECTULUI ERASMUS+ KA1
“Better teachers for special needs children integration”

CURSUL :
" ICT in Education "
Barcelona - 29.01-02.02.2018
Organizator : ITC - International.EU

Participant: Inf. Mihai Nicolae Cristian

Cursul a vizat utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC) în educație, care pot contribui în mod semnificativ la o bună calitate a educației și la eficientizarea acesteia.
Cursul este destinat profesorilor din toate disciplinele, care doresc să-și sporească competența în utilizarea tehnologiei în sala de clasă. Utilizarea resurselor educaționale deschise și dobândirea de noi abilități pentru desfășurarea activității didactice dar și în activitățile extracurriculare, poate reprezenta un factor care să crească motivația de învățare a elevilor prin implicarea acestora în activități extrem de atractive.
Cursul, structurat pe patru zile de activități interactive de învățarea și o a cincea zi pentru evaluare, a constat în implementarea materialelor și parcurgerea celor mai noi și folosite aplicații electronice interactive, utilizate în procesul de predare  / învățarea / evaluare.
Aplicațiile utilizate pot face activitățile didactice mult mai prietenoase, pot atrage atenția elevilor la subiectele dezbătute într-un mod interactiv, concurențial, dinamic, în funcție de alegerile făcute de cadrul didactic atunci când construiește lecțiile.
Iată câteva dintre acestea :
Cursul a vizat și aspecte privind problemele legate de plagiat. Au fost exersate instrumentele de căutare ale browser-ului Google Chrome, privind afișarea conținuturilor care nu cad sub incidența protecției pentru copyright și explorarea mediilor on-line care pun la dispoziție astfel de conținut, liber pentru utilizare / modificare.
Au fost utilizate platforme pentru editare / creație materiale multimedia (postere, diplome certificate ș.a.), aplicații gratuite de învățare sau pentru crearea de prezentări.
Un aspect important în cadrul cursului, l-a reprezentat și expunerile privind combaterea cyberbullying-ului. Cursanții au participat la discuții și au împărtășit opinii diverse privind modul prin care fiecare acționează în această privință.
       Cursul a avut 21 de participanți din Turcia și Romania. În cadrul activităților a fost prezentată școala noastră, zona din care facem parte și tradițiile românești.
     În ultima zi, evaluarea a fost realizată prin expunerea unui site creat de fiecare cursant, încă de la începutul cursului, pe platforma WEEBLY, care să cuprindă cât mai multe din instrumentele învățate. Am optat ca prin acest proiect final al cursului, să realizez un site, tocmai despre proiectul nostru Erasmus+. Acesta poate fi accesat de pe pagina școlii, din cadrul blog-ului proiectlui dar și de la adresa :

https://scspecialatgv.weebly.com
Experiența culturală în Barcelona, ne-a purtat pe urmele lui Gaudi, prin orașul vechi, pornind de pe celebra Las Ramblas și parcurgând locuri impresionante care lasă permanent loc prezentului în tumultosul trecut al acestui oraș.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Aplicația multimedia Kahoot! - Fluxul 2

FLUXUL 3 al Proiectului Erasmus+ KA1 - Articol publicat în Revista electronică „EDICT – Revista educației”

APEL INSTITUȚIONAL - FLUX 3

Articol publicat în Revista "Graiul Dâmboviței” - Curs Fluxul 1 - "Special Needs - Children"

CURSUL "Group Dynamics and Social Skills in the Classroom" - Italia 25.02.2018- 03.03.2018