5 noi programe opționale de curriculum la decizia școlii

La aplicarea pentru proiectul Erasmus+ KA1, “Better teachers for special needs children integration”, Ne-am propus realizarea a 2 noi programe optionale de curriculum la decizia scolii iar in urma experientelor capatate la cursurile din cadrul fluxului 1 și a fluxului 2, in intalnirilor din comisiile metodice care au avut ca subiect de dezbatere propunerile pentru noile programe optionale pentru anul scolar 2018-2019, au fost propuse 5 noi programe care ulterior, au fost aprobate de conducerea scolii si avizate de catre inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Dambovita.

Mai mult de atat, optionalul cu titlul "Calatorie de poveste prin Europa", a fost aplicat la doua clase diferite, clasa a IX-a A, de către doamna profesor Nistor Iuliana si la clasa a IX-a C, de catre doamna profesor Grecu Laura, avand ca argument cel putin faptul ca intr-o Europa unita, deosebirea cuvintelor nu este o piedica in calea comunicarii, caci exista un limbaj comun : muzica, dansul, pictura, respectul, iubirea, toleranta. Optionalul s-a axat pe o calatorie cu ajutorul basmelor din tari europene precum Italia, Cehia, Bulgaria, Slovacia dar si Romania, utilizant mijloace si metode studiate la cursul de formare al Fluxului 1.

Doamna profesor Ralea Laura, participanta la cursul "Special Needs - Children", din cadrul Fluxului 1, a desfasurat la clasa a VI-a A, optionalul rezultat din proiectul Erasmus+, cu titlul "Jocuri universale, creative si de comunicare". Cursul optional a vizat formarea abilitatilor de comunicare a elevilor prin dezvoltarea imaginatiei, capacitatii de gandire si inteligenta emotionala, utilizand jocuri atractive si discutii libere, mijloace parcurse la cursul de formatre.

La clasa a X-a C, doamna profesor Costache Clara a desfasurat otionalul "Comunicam prin joc si culoare", axat pe utilizarea jocului didactic, comunicarea prin "culoare", prin desen, pictura dar si prin "a da viata", prin dramaturgie. Utilizarea metodelor desprindse din cursul de formare din cadrul Fluxului 1 al proiectului Erasmus+ in cadrul optionalului, implicarea voluntara a elevului, participarea constienta si activa, pentru elevul cu cerinte educationale speciale, concura la cresterea procesului de recuperare a acestuia.

Un alt optional desprins din proiectul Erasmus+ este si "O pata de culoare in viata fiecaruia - multiculturalitate", propus si pus in practica de domnisoara profesor Dumitru Irena, la clasa a IX-a B, curs optional in domeniul arteilor plastice iar optionalul la decizia scolii "EU si IT", propus de domnul profesor asociat Mihai Nicolae Cristian, la clasa a VIII-a B, s-a desfasurat cu precadere la laboratorul multimedia al scolii si a avut ca scop o calatorie in jurul europei prin mediul online, utilizand aplicatiile si site-urile studiate la cursul Fluxului 2 al proiectului.

Ofertele de otionale - curriculum la decizia scolii, se afla depuse la documentele de oferte c.d.s. ale scolii dar si in portofoliul cadrelor didactice propunatoare si la documentele de implementare ale proiectului Erasmus+.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Aplicația multimedia Kahoot! - Fluxul 2

FLUXUL 3 al Proiectului Erasmus+ KA1 - Articol publicat în Revista electronică „EDICT – Revista educației”

APEL INSTITUȚIONAL - FLUX 3

Articol publicat în Revista "Graiul Dâmboviței” - Curs Fluxul 1 - "Special Needs - Children"

CURSUL "Group Dynamics and Social Skills in the Classroom" - Italia 25.02.2018- 03.03.2018