Aplicația multimedia Kahoot! - Fluxul 2

In cadrul celui de-al doilea flux al proiectului, la cursul "ITC In education", una dintre aplicatiile de creatie de continuturi on-line, s-a demonstrat a fi foarte utila si usor de utilizat.
Kahoot!, acesta este numele acesteia, este o aplicatie cu ajutorul careia cadrul didactic poate realiza diferite continuturi su forma unor chestionare, pe orice tema aleasă, puatând utiliza cu ușurință conținutui multimedia precum fișiere format imagine (jpeg, gif, bmp ș.a.), continuturi video (avi, mpeg ș.a.), legături on-line către diferite pagini sau videouri Youtube.
Cadrul didactic expune pe un ecran elevului sau clasei materialul din contul său, iar acesta accesează o interfață Kahoot! care nu necesita logare cu date personale, ci doar introducerea unui cod de accesare vizibil de la începutul expunerii.
Conținuturile pot fi create în funcție de dorința fiecărui cadrul didactic. Pot fi focusate pe lucrul individual sau de grup, pot fi construite pentru învățare, pentru fixarea cunoștințelor sau chiar pentru evaluare. Toate datele cu privire la clasa / grupul de elevi, cât și a rezultatelor înregistrate de aceștia, rămân salvate în contul cadrului didactic.
Despre acestă aplicație cât și despre modul de utilizare a conținuturilor on-line, privitor la drepturile de autor în mediul on-line, participantul la cursul de formare a susținut 4 workshopuri cu cadrele didactice din școală în vederea însușiri mijloacele de creație ale aplicației de către acestia.
Cadrele didactice participante s-au arătat foarte deschise și implicate în activitatea desfășurată și ca urmare, aceștia și-au exprimat dorința de a utiliza aplicația fie cu materiale deja create, fie cu materiale pe care le vor realiza personal.
Aplicația oferă posibilitatea de a transmite mai departe conținuturile create prin toate variantele de canale de comunicare sau prin simpla transmitere a unui link.
Iată un material test, având ca temă "Despre România":
https://create.kahoot.it/share/despre-romania/897ebefe-0b0f-4372-aa4c-1559d6bb3803
Accesarea aplicației de către profesor se face la adresa :
https://kahoot.com/
Elevii accesează aplicația la adresa :
https://kahoot.it/
Imagini de la workshop-uri:


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

FLUXUL 3 al Proiectului Erasmus+ KA1 - Articol publicat în Revista electronică „EDICT – Revista educației”

Cursul "Special Needs-Children", Praga 20-24.11.2017, la final - ZIUA 5

LANSAREA FLUXULUI 1 - PRAGA 20-24.11.2017

CURSUL “Action Methods Improving Motivation and Quality in Learning Environments”, Flux 4 - Portugalia 15-21.07.2018

Articol publicat în Revista "Graiul Dâmboviței” - Curs Fluxul 1 - "Special Needs - Children"

Metode / Mijloace didactice rezultate din formarea la mobilitățile proiectului